Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsНачалникът на отдела за инспекция на обществените поръчки

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsНачалникът на отдела за инспекция на обществените поръчки
Коментари Харесай

В Москва беше арестуван за подкуп ръководител в министерство

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Началникът на отдела за ревизия на публичните поръчки на отдела за надзор и одит на Министерството на образованието и науката Михаил Шерстобитов е арестуван по обвиняване в рушвет, съобщи ТАСС.

Съдът в Москва прикани Михаил Шерстобитов, началник на отдела за инспекция на поръчките на отдела за надзор и одит на Министерството на образованието и науката, в следствения арест като част от следствието на наказателно дело за приемане на рушвет. Обвиняемият е задържан преди 7 август.

„ Решението на Хамовническия съд на Москва удовлетвори петицията на следствието за избиране на Михаил Викторович Шерстобитов като превантивна мярка под формата на задържане за интервал до 7 юни “, съобщи прессекретарят на съда Ираклий Сохадзе.

Според него на Шерстобитов е повдигнато обвиняване за осъществяване на закононарушение по част 3 на член 290 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Вземане на подкупи от длъжностно лице за противозаконни дейности “).

Министерството на образованието и науката заяви, че оказва помощ на чиновниците на реда при осъществяване на следствени дейности с задържания началник на един от неговите отдели.

" Задържан е ръководителят на един от отделите на контролно-ревизионния отдел на Министерството на образованието и науката на Русия Михаил Викторович Шерстобитов. В момента правоприлагащите органи организират следствени дейности със арестувания. Министерството на образованието и Науката на Русия оказва всякаква помощ на чиновниците на реда, с цел да откри всички условия по случая “, съобщи пресслужбата на министерството.

Шерстобитов е бил арестуван в центъра на Москва на 8 юни, до момента в който превеждал 150 хиляди рубли. Същия ден му е повдигнато обвиняване. „ Както беше открито от следствието, Шерстобитов получи рушвет за промени в удостоверението за одит на един от университетите “, сподели събеседникът на организацията.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР